joi, 11 iunie 2009

Tiff 2009

:) Tiff again. 3 zile pline, ultimele trei. 8 filme, un abonament. Eh, am imbatranit, nu mai vad 20 de filme pe festival ca-n vremurile bune. Nici poze misto Tiff-related nu mai fac. Nici rabdare la filme nu mai am (n-aveam omizi de facut la indemana). Nu m-am extaziat la niciun film, dar au fost cateva care mi-au placut. Si unul care precis ar fi meritat vazut cu atentie, daca n-as fi fost rupta de somn si de foame (dormit un sfert si iesit din sala la jumate, mers mancat sandwich gretos fast-food, bleacs). Pe langa asta, am vazut Coraline la Polus, 3D, la un pret cat aproape 3 filme de Tiff. Na, tehnologia... N-am vazut niciun film romanesc, desi as fi vrut. Pentru ca desi nu se dadeau bilete in avans, cu 3 zile inainte erau epuizate de alte 2 zile. Motiv pentru care nu le-am zis pe chestionarul completat (feedback despre Tiff 2009) ca au facut treaba buna cu organizarea. Clipul de prezentare bestial, daca nu esti homofob si ai apreciat Brokeback Mountain. Privire asa indragostita ca a lui Andi Vasluianu n-am mai vazut de mult :). In rest, nebunie, frumos, Tiff. Am vazut:
"Stanga", Olanda
"Involuntar", Suedia
"Acasa", Franta (ziceau ca il vor face disponibil pe net. E un documentar despre planeta produs de Luc Besson si narat de Glenn Close, despre ce sanse mai avem sa salvam ceva pentru noi si generatiile urmatoare)
"Tokyo Sonata", Japonia
"Machan", Italia, Germania, Sri Lanka
"Cum sa fii", Marea Britanie (nu ma pot abtine: daca se putea ca Robert Pattison sa fie mai penibil ca-n "Twilight", a reusit :))
"Fiorii tineretii", Polonia
"Fata in casa", Chile.
De ieri, a venit Tiff si la Sibiu (iei!). Proiectii in 3 locatii, intrarea libera (nu cred ca risca nimeni sa aiba pana in 5 spectatori la un film in Sibiul asta atat de cinefil incat are un singur cinematograf cu oameni in el de-i numeri pe degetele de la o mana). Poate "Politist, adjectiv", sigur "Mamut".
PS: Pe viitor, probabil blog exclusiv pentru handmade si mai putin spre deloc viata mea pentru altii. It's safer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu